פירות וירקות הם מצרך חשוב במטבח הישראלי, הם משמשים כתוספות למאכלים, למרקים, לבישולים ואפילו סתם ככה לאכול אותם.
לא סתם הם מצרך חשוב, ידוע שבפירות וירקות נוכל למצוא הרבה ויטמינים חיוניים לגוף שלנו, אך אל נא נטעה, יש פירות עשירים בסוכרים שלא מומלץ לצרוך בכמות גבוהה, לדוגמא אבטיח, האבטיח נורא מתוק, יש בו כ-6 גרם סוכר ל100 גרם מוצר ולכן לא מומלץ לצרוך אותו בכמות גבוהה.
עוד במשפחה האדומה, נוכל למצוא את הירק פלפל האדום (כולנו מכירים אותו כ- גמבה) שהוא בעל ויטמין C הגבוה ביותר (כן כן, אפילו יותר מהתפוז), יש בו 80.4 מיליגרם ויטמין C ב- 100 גרם מוצר.
רוב האוכלסייה צורכת את הפירות והירקות שלה בסופרים השכונתיים והגדולים, כי זה יותר נוח, אנחנו גם ככה נכנסים לעשות קניות לבית, אז על הדרך קונים כבר פירות וירקות. כמו שכבר המלצנו בפוסט הקודם, מומלץ לעשות את רכישת הירקות ביום שלישי שהפך לסוג של מסורת וקיבל את השם "שלישי שוק", ביום שלישי בדרך כלל נמצא את הסחורה המובחרת ביותר, סחורה טרייה ונקייה, עם מחיר אטרקטיבי ביחס לימות השבוע.
ההמלצה היא להשתדל לעשות קניות לבית ביום שלישי שכן להרוויח את מבצעי שלישי שוק, מחירים אטרקטיביים יותר משאר ימות השבוע ולהנות מפירות וירקות וסחורה טרייה וטעימה, אשר תחזיק מעמד ארוך יותר במקרר שלנו.
במדריך הבא תוכלו לעיין ולקרוא איך ניתן לבחור את הפירות והירקות הטובים ביותר, שכן תוכלו למצוא טיפים שאולי לא הכרתם כאשר אתם הולכים לסופר לבחור את הירקות שלכם, לפעמים טיפ קטן יכול לחסוך כסף בבחירת הירק שלכם וכך הוא ישמר ולא יזרק לפח מהר.